A hűtőkocsi bérlés ezek szerint jó üzlet

hűtőkocsi-bérlés-háttér1

Hogy jön ide hűtőkocsi bérlés?

Hát az úgy volt, hogy a férjem egy fuvarozó cégnél dolgozott már egy jóideje. Nem nagy cég, inkább kisvállalat, éppen ezért elég hamar összemelegedtek a munkatársak illetve, aki nem passzolt a társaságba, egy idő után továbbállt. Akik maradtak és eleve kedvelték egymás úgy összekovácsolódtak, hogy néha azt se tudtam, a férjem még dolgozik, vagy már kocsmázik a bandával, mert ugyanazokról az emberekről volt szó. Az ő fejében fogant meg – remélem nem egy ilyen alkalommal – a hűtőkocsi bérlés.

Mármint nem, hogy mi béreljünk, hanem ők adjanak bérbe. Testvérééknek ugyanis rendezvényszervezői munkája van, és lépten nyomon felmerül, hogy nem tudják rendesen megszervezni, mert az adott nagyon romantikus helyszínen nincs fagyasztó, vagy nem elég nagy egy ekkora rendezvényre. Ilyenkor ők mindig hűtőkocsi bérlés mellett döntenek, mert még mindig így olcsóbb, mint fenntartani egyet a havi egy kósza alkalomért. Viszont ennek kapcsán tudjuk, hogy ez igenis igény, ami létező probléma. Azért a főnökét puhítania kellett még egy darabig, hogy ebből legyen is valami.

Felmérjük a hűtőkocsi bérlés lehetőségeit

Alapvetően én azt gondoltam, hogy hűtőkocsi bérlés kell kábé a gyümölcs-zöldség, meg a tejtermékek szállításához és jónapot kívánok. Na nem, ennél sokkal szerteágazóbb a felhasználási mód. Elsődlegesen természetes, hogy az élelmiszerek állnak, ezeknek fontos, hogy romlás nélkül jussanak el A-ból B-be. Bizonyos rendezvényeken meg egyszerűen csak mobil hűtőnek használják őket. Pláne, ha a konyha nem azonos helyen van a felszolgálási hellyel. Bár szerintem a kaja frissen jó, ha már az ember rendezvényt csinál, de mindegy, nem az én dolgom. Szóval nyers élelmiszer, vagy már készétel, mind romlandó, ráadásul előírásoknak megfelelően szeparáltan kell szállítani a nyershúst mondjuk a nyers zöldségtől.

Ez egy felhasználási mód, azon hűtőkocsi bérlés még számos más területen lehet fontos. Amire nem is gondoltam volna, holott pofonegyszerű, az a virág. Bármilyen vágott virág szállítása hűtőfurgonnal történik, mert egyszerűen a növények így sokkal lassabban hervadnak, tovább megtartják frissességüket. A megrendelő meg nyilván nem egy adag kókadt orchideáért fizetett annyit.

Ezen felül a hűtőkocsi bérlés egyik legnagyobb felhasználója a gyógyszeripar. Ezen is meglepődtem, bár ez becsületemre legyen mondva nem annyira alap talán. Szóval jónéhány készítmény van, amik adott hőmérsékleten tárolva őrzik csak meg hatékonyságukat. Nem kell arra gondolni, hogy otthon nekünk is le kéne fagyasztanunk minden aszpirint, de mondjuk egy harmincöt fokos rekkenő hőségben a napsütötte vasborítás alatt iszonyat fel tud menni a hőmérséklet,ami már nem tesz nekik jót. És ilyenkor kerül a képbe a hűtőfurgon.

Nincs hűtőkocsi bérlés hűtőfurgon nélkül

A főnököt apránként arról sikerült meggyőzni, hogy a számos felhasználási módnak hála akadna érdeklődés a hűtőkocsi bérlés iránt, pláne, miután egy üzlettársát is kikérdezte, aki a Határautó kölcsönzőben dolgozik. A mi régiónkban más nem nagyon foglalkozik ilyesmivel és egész Debrecenig kéne menni egy ilyen lehetőségért. Nem a világ vége, de miért ne lehetne közelebb is valami? Szóval konkurencia a környéken smafu, igény meg azért volna, mert sok rendezvényt szoktak erre csinálni – ráadásul sógoromékra számíthatunk már így előre is némi megrendeléssel.

De az egész keresgélés és győzködés fabatkát sem ér, ha nem tudunk hűtőfurgont venni. Én amellett voltam, hogy akkor érdemes a hűtőkocsi bérlés érdekében vásárolni is egy furgont, ha már valamivel modernebbet veszünk. Igen, az drágább lesz, de talán tovább is bírja, vagy legalábbis marketingértékű. Igazából nincs a környéken nagy kínálat, férjem meg nagyon hajlott rá, hogy Németországba menjen egy pár éves, használt modellért. A főnökével megbeszéltek egy összeghatárt és hónapokig bújta a netet, minden nap nézte a meghirdetett furgonokat.

Aztán egy szép napon meglátta a monitoron Hófehérkét – igen, elnevezték – és azonnal lecsapott rá. Licit volt, ettől meg még izgalmasabb lett az egész, néztem, ahogy három pasi tapad a monitorra fél óránként. De végül ők vették meg, és hivatalosan is meglett az eszközpark a hűtőkocsi bérlés elindításához. Persze fizikailag még ide kellett hozni az autót. Az a feladat bizony férjemre várt, addig is legalább tapasztalatot szerez a vezetésében.

Eközben az itthoniak szépen utánanéztek a papírozásnak. Szerencsére pár évvel korábban már hoztak be járgányt a franciáktól. Ugyan nem hűtőfurgont, de az eljárás ugyanaz, úgyhogy ebben már volt tapasztalat. Drágám meg kivonatozott, megaludt és másnap elindult haza, hogy a hűtőkocsi bérlés biznisz Hófehérkével kezdetét vehesse. Szegény vagy tíz órát vezetett majdhogynem egyhuzamban, de nem panaszkodott.

A hűtőkocsi bérlés műszaki része

Itt egy kicsit befeszültek a procedúráktól. Ugyanis a papírok elintézése jóval tovább tartott, mint gondolták, de hát magyar bürokrácia, nincs ezen mit csodálkozni.. Próbáltam mondogatni nekik, hogy még ne vállaljanak semmit, csak, ha már a kezükben van a minden. Szerencsére hallgattak rám, meg a főnök is az óvatosabb fajtából van. Úgyhogy a hűtőkocsi bérlés is csak akkor került be a szolgáltatások közé, mikor már minden rendben volt.

Hosszútávon persze a fenntartásnak is vannak költségei, de ez nem igazán dobta meg a kiadásokat a bevétel tekintetében. Műszakiztatni eleve kell a többi furgont is, most hogy a hűtőkocsi bérlés miatt ez plussz egy járgányt jelent, nem nagyobb szervezés és minimális ráfordítás. A jó hír, hogy tudtak időzíteni, a kis csúszás ellenére is Júniusban már kezdhettek vele vállalkozni. Ez pedig nem volt rossz időpont a beköszöntött melegben egyre másra özönlötték el őket a megbízások.